De fiscale stadswandeling in Alkmaar

De fiscale stadswandeling in Alkmaar
image_pdfimage_print

Op een zonnige middag verzamelden medewerkers van diverse gemeenten zich bij het kantoor van EFK Belastingadviseurs voor een unieke en educatieve tocht: de fiscale stadswandeling. Dit evenement was een integraal onderdeel van een leerzame masterclass speciaal ontworpen voor financieel medewerkers, budgethouders, projectmanagers en controllers binnen gemeentelijke organisaties.

De wandelroute voerde de deelnemers door smalle steegjes, langs sierlijke grachten en over levendige pleinen. Daarbij werd de rijke geschiedenis van Alkmaar op een boeiende wijze belicht. Deze wandeling was echter meer dan een toeristische excursie; het was een diepgaande verkenning van actuele fiscale kwesties.

De deelnemers werden aangespoord diverse stadsobjecten vanuit een fiscaal perspectief te bekijken. Van woonboten tot monumentale panden, ieder object fungeerde als een praktijkvoorbeeld inzicht te geven in de complexiteit van de BTW. Kun je als gemeente bijvoorbeeld de BTW op kosten terugvorderen bij de aanleg van een gratis fietsenstalling? Door dit soort vragen te bespreken, verkregen de deelnemers een dieper begrip van belastingregels gerelateerd aan de stedelijke elementen.

De fiscale stadswandeling laat de deelnemers zien hoe zij hun expertise kunnen toepassen binnen de eigen organisatie. In een tijd waarin belastingwetgeving voortdurend evolueert, is het voor publiekrechtelijke organisaties cruciaal actuele fiscale kennis te hebben en te begrijpen hoe deze toe te passen in diverse contexten.

Met de stad als inspirerende lesomgeving werden de deelnemers gestimuleerd e leren, te delen en te groeien. Is dit ook interessant voor jouw organisatie? Neem dan contact op via trainingen@efkbelastingadviseurs.nl of bel naar 072-5350525.