Over ons

image_pdfimage_print


Door onze focus en ervaring in het publieke domein zijn wij als geen ander in staat te werken en rekening te houden met de politieke, bestuurlijke en ambtelijke aspecten binnen uw organisatie. Juist de bredere blik is relevant, omdat meer en meer dossiers belastingmiddel en/of taakveld overschrijdend zijn en uw organisatie niet louter en alleen fiscaal is gedreven. U heeft te maken met verschillende – en soms uiteenlopende – belangen. Ons kantoor levert al meer dan 26 jaar succesvol hoogwaardige fiscale dienstverlening aan een groot deel van de Nederlandse gemeenten, provincies, waterschappen en woningcorporaties. Als elke euro telt is het wel zo prettig te weten dat alle fiscale risico’s en mogelijkheden zijn gedekt. Als NOB kantoor zijn wij verplicht dat al onze adviseurs voldoen aan de professionele eisen die de beroepsvereniging aan ons stelt.

Wij adviseren  vanuit een integrale visie op de Rijksbelastingen en houden daarnaast rekening met flankerende wet- en regelgeving, zoals de Wet Markt en Overheid. Denkt u in deze aan het afvaldossier dat zowel de btw, de VPB als de milieuwetgeving raakt. Ook de samenloop tussen btw en overdrachtsbelasting of het privégebruik auto’s dat zowel de btw als de loonheffingen betreft. Maar ook het duiden van een integrale kostprijs in relatie tot de Wet Markt en Overheid en de VPB is zo’n dossier. Verder is het in onze optiek relevant dat u niet alleen een goed advies krijgt op politiek en bestuurlijk niveau, maar dat u ook op de ambtelijke werkvloer wordt ondersteund met fiscaal administratieve implementatie in haar systemen. Concreet zijn onze adviseurs elke week vele dagdelen bij gemeenten concreet op de werkvloer actief voor raad en daad. Soms als aanvulling op de financiële afdeling, maar steeds vaker ook om de complete fiscale functie tijdelijk of voor langere tijd in te vullen. Daarnaast verzorgen wij voor meer dan 70 publieke organisaties de aangifte vennootschapsbelasting en/of de jaarlijkse boeken controle en btw-suppletie. Applicatieondersteuning voor bijvoorbeeld Key2Financien, Navision of SAP behoort tot onze competenties. Wij ondersteunen onze klanten met automatiseringsoplossingen zoals het in eigen beheer ontwikkelde Fiscaal Beheerssysteem, welke ISO gecertificeerd is, voor TCF borging, het trekken van statistische steekproeven conform de eisen van de Belastingdienst, data-analyse en een fiscale kennisbank. Op basis van ons trackrecord van afgelopen decennia hebben wij een goede en constructieve relatie met de Belastingdienst.

Overige activiteiten die bijdragen aan het gewenste kennisniveau van onze adviseurs: abonnementen op vakliteratuur, kennisbanken (SDU), het ontwikkelen van trainingen (in-house en open inschrijving) voor de EFK Academy, zoals de ‘Leergang Rijksbelastingen voor gemeenten en provincies’ of de opleiding ‘BBV en gemeentefinanciën’, literatuuronderzoek in het kader van het uitbrengen van adviezen en het voeren van bezwaar en beroep procedures, begeleiden van studenten Fiscaal en Recht in samenwerking met de Hogescholen Amsterdam en Rotterdam door middel van het door ons ontworpen stageprogramma “Van student naar gemeente fiscalist”.

Net als de rest van de organisaties in Nederland heeft ook uw organisatie te maken met de schaarste op de arbeidsmarkt en de bijkomende kennisproblematiek binnen de afdelingen. Onze EFK Academy is toonaangevend in het verzorgen van fiscale opleidingen voor de publieke sector en het ontwikkelen van opleidingsplannen voor gemeenten. Van de post-HBO opleiding “Leergang Rijksbelastingen” tot de eendaagse basis btw/BCF opleidingen en van de workshop DHT of WKR tot de e-learning “Introductie btw voor gemeenten”. Wij bieden een compleet opleiding- en coaching programma voor de fiscalist inclusief specifieke programma’s voor zij-instromers vanuit het bedrijfsleven, doorstromers binnen uw organisatie en maatwerk in-house trainingen. Dit alles inclusief een digitale leeromgeving en begeleiding van complete teams.

Kortom, onze ambitie is uw organisatie de hoogste kwaliteit fiscale dienstverlening te leveren tegen een faire prijs. Vanaf het politieke spectrum tot op het kleinste boekingsniveau en voor alle Rijksbelastingen. Dit doen wij door een grote mate van persoonlijke betrokkenheid, een hoog adviesniveau, gedegen implementaties en het voorkomen van fiscale verrassingen. Indien u een bewijs van ons track record in de vorm van referenties wil hebben, dan stellen wij die graag beschikbaar.

 

Maak kennis met ons team

Pragmatisch, innovatief en maatschappelijk betrokken. Als fiscalisten en administratieve specialisten voor uitsluitend en met een hart voor de publieke sector, werken wij samen met u aan een mooier Nederland.

Henk Roosendaal

Henk Roosendaal

Eigenaar / adviseur
Kelly Visser

Kelly Visser

Eigenaar / adviseur
Jessica de Vos

Jessica de Vos

Eigenaar / adviseur
Dick Visser

Dick Visser

Adviseur Btw/bcf
Bert Nienhuis

Bert Nienhuis

Adviseur Btw/bcf & Compliance
Wilko Zuidersma

Wilko Zuidersma

Adviseur Btw/bcf, Loonheffingen & Compliance
Stacey Visser

Stacey Visser

Medewerker Compliance
Suwekta Kumar

Suwekta Kumar

Medewerker Compliance
Quisah Marti

Quisah Marti

Medewerker Compliance
Henk Zuidersma

Henk Zuidersma

Adviseur Btw/bcf
Mike Pot

Mike Pot

Adviseur Btw/bcf
Gerrit van de Kamp

Gerrit van de Kamp

Adviseur Btw/bcf
Peter van Peperstraten

Peter van Peperstraten

Adviseur Btw/bcf
Henk-Jan de Bruin

Henk-Jan de Bruin

Adviseur loonheffingen
Sandra van der Vet

Sandra van der Vet

Adviseur Loonheffingen
Jan Batterink

Jan Batterink

Vpb-adviseur
Jits Berns

Jits Berns

Vpb-adviseur
Erik Smith

Erik Smith

Adviseur aangifte VPB
Edwin Stritzko

Edwin Stritzko

Adviseur aangifte VPB
Mirjam de Vries

Mirjam de Vries

Secretaresse
Fellany Charita Luider

Fellany Charita Luider

Secretaresse
Majda Nassih

Majda Nassih

Coördinator EFK Academy
Frans Bos

Frans Bos

Adviseur en trainer BBV

Bel ons op 072 535 05 25 of mail naar info@efkbelastingadviseurs.nl