Fiscalisten van EFK Belastingadviseurs draaien in de regel mee in de organisaties van onze klanten. Dat is volgens ons de beste manier om fiscale kennis over te brengen. Met welke frequentie wij dit doen, hangt af van uw behoefte. Dat kan een halve dag zijn in de week, maar ook vaker of minder vaak. Onze belangrijkste taak is dat wij administraties, processen en dossiers toetsen op fiscale risico’s en binnen bestaande wet- en regelgeving hiervoor de beste oplossingen aandragen. De ervaring van EFK Belastingadviseurs met gemeenten, provincies, woningcorporaties en andere non-profit organisaties neemt iedere fiscalist van EFK Belastingadviseurs in zijn bagage mee.

Wat kunnen wij voor u doen? Hieronder vindt u een greep uit de expertise van onze adviseurs.

  • Fiscale controlling. Projecten en overeenkomsten screenen, declaraties controleren, fiscale labeling actueel houden, nacalculatie en verdeelsleutels onderhouden, fiscale controle van de begroting, grondslagendocumenten en werkinstructies actueel houden.
  • Fiscale beleidsontwikkeling. Inkoopbeleid, investeringsbeleid en uitbestedingsbeleid.
  • Fiscale beleidsnotities opstellen. Raadsvoordrachten, voor- en najaarsnota’s, besluiten directieberaad, stukken van het managementteam.
  • Fiscaal advies.
  • Controllersoverleg bijwonen en fiscale expertise inbrengen, btw/bcf-werkgroepen opzetten, de fiscale kennis van medewerkers vergroten, concrete advisering in concrete gevallen, et cetera.
  • Training en kennisoverdracht tijdens het werk aan uw medewerkers.

Voordelen

Onze adviseurs zijn flexibel inzetbaar en zorgen voor continuïteit. U hebt altijd een vast aanspreekpunt en bent verzekerd van de opbouw van noodzakelijke fiscale kennis binnen uw organisatie. Werken met een fiscalist betekent snelheid en efficiency waardoor u bespaart op personeelscapaciteit.