Mogen wij aan u voorstellen? Onze nieuwe collega’s Patrick en Jessica!

Mogen wij aan u voorstellen? Onze nieuwe collega’s Patrick en Jessica!

Mogen wij aan u voorstellen? Onze nieuwe collega’s Patrick en Jessica!

Vanaf maart 2020 is ons team versterkt door niet één maar liefst twee nieuwe btw-adviseurs. Onze nieuwe collega’s Jessica de Vos en Patrick Donders stellen zich graag aan u voor via een kort wederzijds interview.

Vraag: Vertel eens, wie ben je, waar kom je vandaan en wat is je achtergrond?

Ik ben Jessica de Vos, opgegroeid in Medemblik en sinds een jaar samenwonend in Alkmaar. Na mijn studie strafrecht en fiscaal recht ben ik drie jaar als fiscalist werkzaam geweest bij een “big four” kantoor in Amstelveen. Vanaf nu zal ik dan ook heel wat reistijd inleveren en mijn best doen wat vaker de fiets te pakken naar kantoor. Stiekem ben ik alleen geen groot fiets fan, maar wat niet is kan nog komen.

Ik ben Patrick Donders en kom oorspronkelijk uit een klein dorp in Limburg, maar woon alweer een aantal jaar samen in Alkmaar. Ik heb fiscale economie gestudeerd aan de Universiteit Maastricht en ben na mijn studie net als jij ook bij een “big four” kantoor gaan werken als btw-specialist voor gemeenten. Vervolgens ben ik de milieubelastingen ingerold en heb ik mijzelf naast btw onder andere beziggehouden met de afvalstoffenbelasting en energiebelasting. Na het behalen van mijn master Nederlands recht bij de Open Universiteit, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden als btw adviseur bij EFK Belastingadviseurs.

Vraag: Hoe is het als nieuwe medewerker zo tijdens COVID-19?

Jessica: In één woord: interessant. We zitten allemaal in woelige, nieuwe tijden. Het is best een beetje wennen. Op mijn eerste werkdag was het kantoor eigenlijk zo goed als leeg, iedereen werkte vanuit huis. Gelukkig kon ik op mijn eerste werkdag met één collega naar kantoor, waar zij mij de benodigde spullen uitreikte en op gepaste afstand middels een projectie op een groot scherm wegwijs maakte in de verschillende systemen. En ja, de andere collega’s die heb ik leren kennen via ZOOM. Eén ding is zeker: deze start vergeet ik nooit meer!

Patrick: Ik had het geluk om vlak voor de crisis te kunnen starten zodat ik met de meeste collega’s op kantoor kennis heb kunnen maken en kort heb kunnen samenwerken. Wat ik interessant vind is dat de huidige crisis ook een beroep doet op onze creativiteit. Zo heb ik onlangs voor het eerst een online video btw-training verzorgd.

Wat kan jij voor de klant betekenen?

Jessica: Binnen EFK ben ik werkzaam als btw-adviseur. Als btw-adviseur zal ik mijn klanten onder andere begeleiden tijdens boekenonderzoeken, adviseer ik ze bij inhoudelijke vraagstukken en streef ik ernaar dat mijn klanten fiscaal in control zijn.

Patrick: Ik heb ruime ervaring als adviseur op het gebied van btw, maar heb me daarnaast ook op andere vakgebieden ontwikkeld. Hierdoor kan ik de (fiscale) vraagstukken van klanten op een creatieve manier en vanuit verschillende invalshoeken benaderen.

Vraag: Leuk feitje over jezelf…

Jessica: In 2013 werd ik gekroond tot Miss West Friese Folklore. Dit is geen avondjurken en badpak show. Ik had maar liefst een vier-laags traditionele folkloristische jurk aan ;).

Patrick: Naast belastingadviseur ben ik ook kapper en heb ik een eigen Youtube kanaal waarop ik make-overs laat zien.