Handboek Controle Belastingdienst

Via een WOB-verzoek is het Handboek Controle Belastingdienst (versie November 2016) gepubliceerd. Voor een ieder die overleg/contacten heeft met de Belastingdienst een lezenswaardig document.

Of de Belastingdienst met verticale of met horizontale ogen uw organisatie aanschouwt, het kan de dienst niet worden tegengeworpen dat zij toetsen of uw organisatie het juiste bedrag verwerkt in de diverse aangiften. Dit is namelijk inherent aan het wezen van de organisatie.

Welke controlemiddelen daarbij kunnen worden ingezet, kunt u lezen in het Handboek Controle <klik hier>. EFK Belastingadviseurs past bij haar onderzoeken naar de juistheid van in aftrek te brengen c.q. te compenseren btw op basis van de geldeenheidsteekproef dezelfde methode toe als beschreven in het handboek (vanaf pagina 156).

Wilt u over de geldeenheidsteekproef meer weten, neem dan contact op met Bert Nienhuis, Kelly Visser of Wilko Zuidersma via 072-5250535 of stuur een e-mail naar info@efkbelastingadviseurs.nl.

Wilt u fiscale begeleiding als de Belastingdienst een onderzoek bij u uitvoert, neem dan contact met uw EFK adviseur. De praktijk leert dat de fiscale soep namelijk nooit zo heet hoeft te worden gegeten als dat hij wordt opgediend.