Opleiding Loonheffingen en Fiscale Compliance

Datum/Tijd
Date(s) - 11/10/2022
Hele dag

Locatie
People@places

Categorieën


Belastingwetgeving wordt steeds ingewikkelder. Bovendien legt de politieke en publieke opinie de lat hoog als het gaat om de fiscale verantwoording door gemeenten. Deze ontwikkelingen stellen de gemeente voor uitdagingen en zorgen voor een toenemende aandacht voor fiscale compliance.

Voor de gemeente is het van groot belang te weten wat de fiscale risico’s zijn en hoe die kunnen worden voorkomen of, als dat niet meer mogelijk is, achteraf kunnen worden hersteld.

De training richt zich specifiek op fiscale compliance ten aanzien van de te voeren administratie voor de werkkostenregeling (WKR). Het volgen van de training  geeft u een goede basis de WKR administratie optimaal te borgen binnen de gemeentelijke organisatie.

Tijdens de training doet u kennis en kunde op over hoe u de gemeentelijke WKR administratie dient in te richten rekening houdend met de fiscale aspecten van de loonheffingen. En leren wij u in een actieve vorm – met behulp van (praktijk)casussen –  de mogelijke controlestappen van het Tax Control Framework. Wij behandelen:

  • De systematiek van de steekproef;
  • Leren hoe u in het kader van Horizontaal Toezicht en/of interne audit zelf de getrokken posten van de steekproef kan beoordelen;
  • Leert u hoe u data analyse optimaal kunt inzetten bij uw controles.

Doelgroep
De training is speciaal ontwikkeld voor medewerkers van de afdeling financiële administratie, afdeling salarisadministratie en afdeling personeel en organisatie (P&O) werkzaam in de gemeentelijke praktijk verantwoordelijk voor de loonheffingen en de werkkostenregeling.

Daarnaast zijn deelnemers die de training Fiscale Compliance Btw en vennootschapsbelasting hebben gevolgd van harte welkom.

Rendement

Na de training:

  • weet u hoe u de gemeentelijke WKR administratie kunt inrichten rekening houdend met de fiscale aspecten van de loonheffingen;
  • heeft u kennis en kunde zodat u controlestappen van het Tax Control Framework adequaat kunt uitvoeren;
  • weet u hoe u data analyse kunt inzetten bij uw controles en begrijpt u de systematiek van de steekproef voor de btw en de loonheffingen en bent in staat in het kader van Horizontaal Toezicht/ en/of de interne audit zelf de getrokken posten van de steekproef te beoordelen;
  • heeft u uw fiscale bewustzijn verder vergroot en kunt u deze binnen de gemeente verder uitdragen.

Duur

De training duurt één dag

Kosten

De kosten van de training bedragen € 545,- op basis van open inschrijving.
De prijzen zijn exclusief btw en inclusief de te behandelen sheets, koffie, thee en fris.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

karin