Actualiteitensessie SPUK – Steenwijk

Datum/Tijd
Date(s) - 01/10/2019
1:00 pm - 4:00 pm

Locatie
Gemeente Steenwijkerland

Categorieën


Sporten en bewegen zijn goed voor de lichamelijke en mentale gezondheid en de sociale contacten. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil mensen daarom stimuleren meer te sporten en bewegen. Om mensen hierin te stimuleren is het van belang dat de accommodaties waar zij dit kunnen doen van goede kwaliteit en goed onderhouden zijn om zo kwalitatief hoogwaardige sport aan te kunnen bieden.

Onder voorwaarden kunnen gemeenten, sportverenigingen en sportstichtingen tot 2019 de btw die aan hen in rekening wordt gebracht bij investeringen in sportaccommodaties en sportmaterialen in aftrek brengen. Door een uitspraak van het Hof van Justitie van de EU is de btw-vrijstelling voor sport verbreed en moet bovenstaande mogelijkheid tot aftrek worden aangepast. Daardoor vervalt in de meeste gevallen ook de mogelijkheid om btw te verrekenen.

Nagenoeg alle gemeenten hebben hun aanvraag voor de SPUK vóór 31 mei 2019 ingediend. De totale aanvragen hebben geleid tot een claim van 228 miljoen waarbij maar 152 miljoen maximaal wordt uitgekeerd. Reden tot zorgen of storm in een glas water…..

Programma

In deze ochtend sessie behandelen wij de regeling inclusief de laatste stand van zaken omtrent de regeling. De volgende punten zullen aan bod komen:

  • Actualiteiten SPUK regeling tot nu toe (inclusief nieuwe berichtgeving medio september 2019)
  • Aanvraag 2019, hoe is de aanvraag verlopen / ervaringen
  • Praktijkvoorbeelden ingediende aanvragen
  • Aanvraag 2019 ingediend, hoe nu verder
  • Waar wordt door Dus-i op gecontroleerd
  • SISA moment, controle + onderbouwing ingediende aanvraag, wat wordt er van de gemeente verwacht
  • SPUK en (gemeentelijke) sportbedrijven
  • Aanvraag 2020 en verder

Daarnaast is er ruimte voor ingebrachte casussen / voorbeelden om deze met de groep te bespreken/behandelen.

Doelgroep

De sessie richt zich op medewerkers van gemeentelijke organisaties welke zich bezig gaan houden met de SPUK aanvraag van haar gemeente.

Aanpak

EFK Belastingadviseurs verzorgt deze opleiding voor kleine groepen om de kwaliteit van de opleiding en de interactie tussen deelnemers en docenten te waarborgen. De maximale groepsgrootte is 12 deelnemers.

Duur

Een ochtend sessie van 9:00 uur tot 12:00

 Kosten

€ 295,- per persoon op basis van open inschrijving. De prijzen zijn exclusief btw en inclusief de te behandelen sheets, de meest recente informatie omtrent de regeling, koffie, thee, en fris.

Inschrijven

Als u belangstelling hebt en/of met collega’s wilt deelnemen dan kunt u zich direct aanmelden op onze website of door een mail te sturen naar info@efkacademy.nl.

Zo u dit wenst geven wij u graag nadere informatie op telefoonnummer 072 5350525.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.