Belastingwetgeving wordt steeds ingewikkelder. Bovendien legt de politieke en publieke opinie de lat hoog als het gaat om de fiscale verantwoording door gemeenten. Deze ontwikkelingen stellen de gemeente voor uitdagingen en zorgen voor een toenemende aandacht voor fiscale compliance.

Voor de gemeente is het van groot belang te weten wat de fiscale risico’s zijn en hoe die kunnen worden voorkomen of, als dat niet meer mogelijk is, achteraf kunnen worden hersteld.

De training Fiscale Compliance – loonheffingen geeft u een goede basis de loonheffingen en specifiek de werkkostenregeling optimaal te borgen binnen de gemeentelijke organisatie en administratie.

Gedurende deze training doet u kennis en kunde op over hoe u de gemeentelijke administratie kunt inrichten rekening houdend met de fiscale aspecten van de loonheffingen. Daarnaast leert u mogelijke controlestappen van het Tax  Control Framework:

  • u leert daarbij de systematiek van de steekproef en bent in het kader van Horizontaal Toezicht en/of interne audit zelf in staat de getrokken posten van de steekproef te beoordelen;
  • u leert hoe u data analyse optimaal kunt inzetten bij uw controles.

 

Doelgroep

De training is speciaal ontwikkeld voor medewerkers van onder andere personeel en organisatie (P&O) werkzaam in de gemeentelijke praktijk verantwoordelijk voor de loonheffingen en de werkkostenregeling.

Daarnaast zijn deelnemers die de training Fiscale Compliance Btw en vennootschapsbelasting hebben gevolgd van harte welkom.

Rendement

Na de training:

  • weet u hoe u de gemeentelijke administratie kunt inrichten rekening houdend met de fiscale aspecten van de loonheffingen;
  • heeft u kennis en kunde zodat u controlestappen van het Tax Control Framework adequaat kunt uitvoeren;
  • weet u hoe u data analyse kunt inzetten bij uw controles en begrijpt u de systematiek van de steekproef voor de btw en de loonheffingen en bent in staat in het kader van Horizontaal Toezicht/ en/of de interne audit zelf de getrokken posten van de steekproef te beoordelen;
  • heeft u uw fiscale bewustzijn verder vergroot en kunt u deze binnen de gemeente verder uitdragen.

 

Aanpak

EFK Belastingadviseurs verzorgt de training voor kleine groepen, zodat de kwaliteit en de interactie tussen deelnemers en trainers is gewaarborgd. De maximale groepsgrootte is 12 deelnemers.

Duur

De training duurt één dagdeel.

Kosten

De kosten van de training bedragen € 300,- op basis van open inschrijving.
De prijzen zijn exclusief btw en inclusief de te behandelen sheets, koffie, thee en fris.