Vanaf deze zomer is voor alle gemeenten de nieuwe e-learning module ‘Introductie btw bij gemeenten’ van de EFK Academy beschikbaar. De module heeft als doel op toegankelijke wijze het fiscale bewustzijn bij (nieuwe) financials en non-financials binnen uw organisatie te stimuleren.

De module maakt duidelijk wat het huidige btw-kennisniveau bij medewerkers is en waar mogelijk aanscherping plaats kan vinden. Met gebruik van video, animatie en leesstukken behandelt de module binnen een uur de volgende onderwerpen: het systeem van de btw, de impact van de btw bij gemeentelijke activiteiten, het verschil tussen handelen als overheid, als btw-ondernemer en als niet-ondernemer en een eerste verkenning van het Btw-compensatiefonds. De module sluit af met een toets.

De module is één van de onderdelen van het totale studieaanbod van de EFK Academy, waaronder bijvoorbeeld ook vallen de klassikale opleidingen btw-basis, btw-verdieping en de Leergang Rijksbelastingen. Omdat de module plaats en tijdsonafhankelijk is te volgen, past deze uitstekend binnen een breder (introductie) opleidingsprogramma van een gemeente. Naar behoefte kunt u indien nodig of wenselijk aanvullende klassikale onderdelen toevoegen of gebruik maken van mogelijke ondersteuning middels social media.

Als u meer wilt weten wat deze nieuwe mogelijkheid kan betekenen voor het verhogen van het fiscaal bewustzijn binnen uw organisatie, neemt u dan contact op met Henk Roosendaal. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 072 535 05 25 of per e-mail hroosendaal@efkbelastingadviseurs.nl.