BTW/ BCF zesdaagse inclusief forfaitaire percentages

BTW/ BCF zesdaagse inclusief forfaitaire percentages

BTW/ BCF zesdaagse inclusief forfaitaire percentages

door
188 188 mensen hebben dit evenement bekeken.

Overheidsorganisaties worden meer en meer geconfronteerd met complexe fiscale wet- en regelgeving. Of het nu gaat om omzetbelasting, overdrachtsbelasting, loonheffing of de vennootschapsbelasting. Het beheersen van de btw/BCF is met name complex, omdat het een transactiebelasting betreft. Btw-relevante beslissingen worden op vrijwel iedere afdeling binnen de organisatie genomen. Het onjuist toepassen van de btw-wetgeving en het niet voldoen aan de fiscale verplichtingen op het gebied van de btw kan grote materiële en immateriële consequenties hebben. In deze zesdaagse opleiding gaat u diepgaand aan de slag met wet– en regelgeving, jurisprudentie en casuïstiek op het gebied van de btw en het Btw-Compensatiefonds. U omwikkelt competenties die direct binnen uw organisatie inzetbaar zijn. De opleiding biedt daarmee u en uw organisatie het fundament fiscaal in control te komen en te blijven.

Doelgroep
De post-HBO opleiding richt zich op fiscale adviseurs en fiscale controllers in dienst van gemeentelijke en provinciale organisaties. Voor medewerkers met een mbo-opleiding met ruime werkervaring staat deelname open.

Resultaat
De opleiding is een investering in uzelf, uw organisatie en vakgebied. Na voltooiing beschikt u over de navolgende competenties:

  • U beschikt over beproefde en gestructureerde kennis om fiscale kansen en risico’s binnen uw werkomgeving te onderkennen en de beoogde maatregelen te treffen;
  • U kent de relevante btw fiscale wet- en regelgeving en kunt wetswijzigingen vertalen naar uw dagelijkse praktijk;
  • U bent een kundig en professioneel gesprekspartner van de Belastingdienst;
  • U hebt uw ambachtelijk fiscale fundament als overheidsprofessional verstevigd;
     

Programma

Dag 1
Inleiding
Stappenplan
Handelen ‘als overheid’ of ‘als ondernemer’

Dag 2
Leveringen
Diensten
Subsidies
A-B-C transacties
Vergoeding (inclusief gesloten beurs-situaties) 

Dag 3
Vrijstellingen, (inclusief sport/SPUK)
Vastgoed (grondbedrijf)
Vastgoed exploitatie 

Dag 4
Samenwerkingsverbanden
Voorbelasting, waaronder factuurvereisten en herzieningsbepalingen
Misbruik van recht

Dag 5
Forfaitaire percentages:Visie;
Berekeningswijze;
Oefenmodel;
Relatie met kostendekkende heffingen en vennootschapsbelasting 

Dag 6
Overdracht ondernemersactiviteiten
Compensatie van btwStappenplan;
Uitsluitingsgronden
Transparantie
Effect publiek-privaat handelen 

Aanpak
EFK Belastingadviseurs verzorgt deze training voor kleine groepen om de kwaliteit van de training en de interactie tussen deelnemers en trainers te waarborgen. De maximale groepsgrootte is 12 deelnemers.

Studiebelasting
Minimaal één dag voorbereiding voor elke studiedag. Afhankelijk van de intensiteit van de voorbereiding kan voor sommige deelnemers meer tijd noodzakelijk zijn voor het doornemen van relevante arresten van het Hof van Justitie en beleidsbesluiten van het Ministerie van Financiën.

Studiemateriaal
De boeken ‘Wegwijs in de btw’ en ‘Btw is compensabel, tenzij …..’ zullen voor aanvang van de training worden toegezonden naar het opgegeven adres. Daarnaast wordt uitgegaan dat deelnemers zelf zorgdragen voor de een Wettenbundel Belastingrecht (uitgave Kluwer, SDU of RB).

Digitale leeromgeving
Vanaf het moment dat de twee studieboeken worden verzonden staat de Fiscale Kennisbank van EFK Belastingadviseurs voor de deelnemers open. Tevens is een digitale leeromgeving beschikbaar zijn waarin het huiswerk en overig studiemateriaal wordt gepubliceerd.

Inbreng casuïstiek
Tijdens de zes dagen is in het programma ruimte aanwezig btw/BCF casuïstiek aan te dragen en klassikaal te bespreken.

Data
Dinsdag 5 maart 2024
Dinsdag 19 maart 2024
Dinsdag 2 april 2024
Dinsdag 16 april 2024
Dinsdag 20 april 2024
Dinsdag 14 mei 2024

Kosten
€ 3.150,- per persoon, exclusief btw, inclusief toegang tot de digitale leeromgeving, studiematerialen, waaronder de nieuwste uitgave van het lesboek ‘Wegwijs in de BTW’, lunch, koffie thee, versnaperingen. Indien meer deelnemers van dezelfde organisatie willen deelnemen, neemt u dan contact met ons op over de mogelijkheden. EFK Leergang Deelname aan deze btw/BCF-zesdaagse, levert bij deelname vrijstelling op dit onderdeel in de EFK Leergang.

Informatie
Indien u belangstelling heeft en alleen of met collega’s wilt deelnemen aan deze zesdaagse btw/BCF training, kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar training@efkbelastingadviseurs.nl.

Desgewenst geven wij u graag nadere informatie. Telefoonnummer: 072 5350525.

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar training@efkbelastingadviseurs.nl

Registreer met behulp van webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en tijd

05-03-2024 @ 09:00 aan
14-05-2024 @ 16:30
 

Evenement types

 

Evenement categorie

Share With Friends

Majda Nassih