EFK Academy: E-learning “Introductie van de btw voor gemeenten” draagt bij aan het fiscaal bewustzijn!

EFK Academy: E-learning “Introductie van de btw voor gemeenten” draagt bij aan het fiscaal bewustzijn!

In het najaar is de e-learning module “Introductie van de btw voor gemeenten” beschikbaar gekomen. Deze training is voor (nieuwe) financials en non-financials bij de gemeente een laagdrempelige inleiding op de gemeentelijke btw. Het stimuleert het fiscale bewustzijn en maakt duidelijk wat het huidig kennisniveau op btw-gebied is en waar mogelijk aanscherping nodig kan zijn.

Na een aantal maanden en een groot aantal cursisten verder, delen wij graag een aantal ervaringen van cursisten met u:

“Prima cursus om de eerste beginselen van de Btw te leren / onderkennen, ook het interactieve is van deze tijd. We bezinnen ons na de begroting op de praktische inzet voor onze organisatie.”

 “Zoals gezegd is BTW aangifte in een gemeente-omgeving vrij lastig. De cursus (en toets) bewijst dat ook. Een goede cursus die het gevoel geeft wel wat geleerd te hebben maar zeker ook het gevoel dat er nog veel te leren is.”

 “Ik vind het een prettige e-learning. Voldoende afwisseling tussen filmpjes & tekst. Heel fijn waren de vragen tussendoor, dat zet je al aan het denken voordat je aan de toets begint.”

 “Als basis voor een non financial zeker een interessante e-learning. Ik denk dat ik deze uitvalsbasis nog wel zou kunnen gebruiken omdat ik zeker niet in het vak zit. Ik kan nu wel kritische vragen stellen om te voorkomen dat wellicht collega’s dit kunnen ‘vergeten’ bij het bepalen van een projectbudget etc.”

“geen aan- en opmerkingen. Heb het twee keer doorgenomen, beetje lastige materie als je het voor het eerst hoort.”

“Ik denk dat het een zeer goede en laagdrempelige training is voor (nieuwe) medewerkers binnen een gemeentelijke financiële administratie. Met name het BCF is een lastig fenomeen. Het zou in de training nog wel iets meer toegelicht mogen worden, misschien met praktijkvoorbeelden er bij. Verder een leuke, leerzame cursus.”

“Ik vind dit een mooi compact cursusblok; precies lang genoeg om de concentratie vast te houden. Wellicht iets meer informatie over handelen als “niet-ondernemer” opnemen; op dit onderwerp schoot ik tekort (maar kan ook aan mij liggen). Bedankt, vond het erg leerzaam!”

Wilt u ook in het nieuwe jaar op een leuke en eigentijdse manier een goede start maken met het vergroten van het fiscaal bewustzijn binnen uw gemeente, neemt u dan contact op met de EFK Academy (072-5350525 of via info@efkbelastingadviseurs.nl). De investering voor 10 cursisten bedraagt € 350,- exclusief btw.