EFK Academy: een korte terugblik en vooruitblik

EFK Academy: een korte terugblik en vooruitblik

Na een gedwongen pauze door de corona-crisis zijn we vanaf deze maand weer gestart met fysiek trainen. Persoonlijk contact blijft toch onvervangbaar. Toch was de afgelopen periode een leerzame en bijzondere periode. We hebben online sessies georganiseerd en sommige opleidingen omgezet naar een online variant. Wat heeft deze periode ons geleerd en wat betekent dat voor u? Een korte terugblik en vooruitblik!

Een intelligente lockdown. Wij, het EFK Academy team, moesten even schakelen. Allemaal leuke opleidingen in de agenda. De zesdaagse btw/bcf opleiding, de Fiscale Compliance opleiding die net was begonnen en ook de zeven masterclasses. Ons werk stond in het teken van bellen, herplannen en hopen dat we snel weer konden starten met fysiek trainen. Ook ontstonden creatieve oplossingen. Zo zijn meerdere online sessies georganiseerd en zijn sommige opleidingen naar een online variant omgezet.

Wij hebben gemerkt dat de online sessies mooie oplossingen zijn om primaire kennis over te dragen, maar ook gemerkt dat deze een heel andere dynamiek hebben dan fysieke bijeenkomsten. Om echt de diepte in te kunnen gaan, te sparren met de docent en medecursisten en van elkaar te leren is  het klassikaal trainen nog steeds de meest wenselijke vorm. Wij zijn dan ook erg blij dat dit weer kan!

Vanaf deze maand zijn we zijn weer gestart met de fysieke opleidingen. Vorige week hebben tien enthousiaste deelnemers de BBV-opleiding met succes afgerond. Betty Blom, de hostess van De Zandkamer in Den Bosch heeft alle ruimtes ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Nog steeds hangt er een prettige sfeer en is er weer grote zorg besteed aan de lunch zoals we dat van Betty gewend zijn. Ook Frans Bos, onze BBV-trainer, had er zin in en straalde dat uit naar de groep. Al met al een geslaagde herstart van de fysieke trainingen.

De komende tijd willen we naast fysieke trainingen ook verder gaan met online trainingen en bijeenkomsten. In dat kader gaan we vanaf deze nieuwsbrief starten met een gratis vraag- en antwoordsessie naar aanleiding van een door ons gekozen artikel uit de nieuwsbrief. Zo kunt u zich bij deze nieuwsbrief inschrijven voor de online vragensessie op dinsdag 14 juli naar aanleiding van het artikel ‘btw en afval, deel 6’. <klik hier om in te schrijven>

Afgelopen periode was een leerzame en bijzondere periode die we hopelijk stap voor stap achter ons kunnen laten. Wij zullen in ieder geval de positieve ervaringen meenemen om jullie nog beter van dienst te kunnen zijn. We hopen jullie weer snel te spreken en zien op één van onze opleidingen of tijdens één van de online sessies.