Integrale fiscale ondersteuning

Fiscaliteit in organisaties speelt zich vaak af op eilandjes. Integrale fiscale ondersteuning haalt u van dat eiland af en verbetert het fiscaal bewustzijn en procesgang binnen uw organisatie.

Omgaan met fiscale veranderingen

Het fiscale werkterrein is voortdurend onderhevig aan ontwikkelingen en wijzigingen. Nieuwe wetgeving en jurisprudentie, onder andere vanuit Brussel, vragen voortdurend om een toetsing en aanpassing van fiscale processen in ondernemingen en organisaties. De kennis die nodig is op een goede manier met veranderingen om te gaan, hebben gemeenten, provincies en andere non-profit organisaties vaak niet in huis. EFK Belastingadviseurs biedt u de fiscale kennis die nodig is om mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen en trends en helpt u fiscaal het hoogste rendement uit uw organisatie te halen.

De beste oplossingen aandragen

Fiscalisten van EFK Belastingadviseurs draaien in de regel mee in de organisaties van onze klanten. Dat is volgens ons de beste manier om fiscale kennis over te brengen. Met welke frequentie wij dit doen, hangt af van de behoefte. Dat kan een halve dag zijn in de week, maar ook vaker of minder vaak. Onze belangrijkste taak is dat wij administraties, processen en dossiers toetsen op fiscale risico’s en binnen bestaande wet- en regelgeving hiervoor de beste oplossingen aandragen. De ervaring van EFK Belastingadviseurs met gemeenten, provincies, woningcorporaties en andere non-profit organisaties neemt iedere fiscalist van EFK Belastingadviseurs in zijn bagage mee.
Wat kunnen wij voor u doen? Advisering op maat. In alle gevallen leveren wij maatwerk. Hieronder vindt u een greep uit de expertise van onze adviseurs.

  1. Fiscale controlling. Projecten en overeenkomsten screenen, declaraties controleren, fiscale labeling actueel houden, nacalculatie en verdeelsleutels onderhouden, fiscale controle van de begroting, grondslagendocumenten en werkinstructies actueel houden.
  2. Fiscale beleidsontwikkeling. Inkoopbeleid, investeringsbeleid en uitbestedingsbeleid.
  3. Fiscale beleidsnotities opstellen. Raadsvoordrachten, voor- en najaarsnota’s, besluiten directieberaad, stukken van het managementteam.
  4. Fiscaal advies.
  5. Controllersoverleg bijwonen en fiscale expertise inbrengen, btw/bcf-werkgroepen opzetten, de fiscale kennis van medewerkers vergroten, concrete advisering in concrete gevallen, et cetera.
  6. Training en kennisoverdracht tijdens het werk aan uw medewerkers.


Voordelen van integrale fiscale ondersteuning

Onze adviseurs zijn flexibel inzetbaar en zorgen voor continuïteit. U hebt altijd een vast aanspreekpunt en bent verzekerd van de opbouw van noodzakelijke fisale kennis binnen uw organisatie. Werken met een fiscalist betekent snelheid en efficiency waardoor u bespaart op personeelscapaciteit.  

Twitter LinkedIn Facebook Print page Send 2 friend

Wilt u meer weten?

Neem contact op met
ons via telefoonnummer
072-5350525 of klik op onderstaande button en verstuur uw vraag.
Klik hier