22-11-2018

Leergang Rijksbelastingen 2018/2019

Startdatum 22 november 2018

Post-HBO opleiding Rijksbelastingen voor gemeenten en provincies.

Gemeenten en provincies worden in steeds grotere mate geconfronteerd met uitgebreide en complexe fiscale wet- en regelgeving. Of het nu gaat om loonheffing, omzetbelasting, overdrachtsbelasting of de per 1 januari 2016 in te voeren Vennootschapsbelasting, het onjuist plannen en uitvoeren van fiscaal beleid kan grote gevolgen hebben. Medewerkers die de interne fiscale advisering verzorgen, dienen te beschikken over een diepgaand fiscaal fundament van kennis en kunde. Voor de ontwikkeling van dit fundament introduceert EFK Belastingadviseurs de post-HBO leergang Rijksbelastingen voor gemeenten en provincies.

Wat betekent de opleiding voor de organisatie?

Deze eenjarige opleiding is een traject voor medewerkers die hun aanwezige kennis willen verdiepen en uitbreiden en een functie ambiëren als fiscaal professional of daarin een stap willen of hebben te maken binnen het gemeentelijk of provinciaal werkveld. Het zijn overheid professionals die in staat worden geacht het fiscale probleem diepgaand te onderzoeken en op te lossen. Zij worden geacht op fiscaal gebied van de hoed en de rand te weten en vormen het ‘fiscale geweten’ van de organisatie. De organisatie profiteert van deze verhoogde kennis en kunde doordat fiscale kansen en risico’s eerder worden onderkent, de fiscale administratie op een hoger plan komt, kennis en kunde breder is belegd en op de uitgaven voor extern fiscaal advies wordt bespaard.

Wat betekent het voor mij?

De leergang is een investering in uzelf, in uw organisatie en in uw vakgebied. Na voltooiing bent u fiscaal onderlegd en beschikt u over beproefde en gestructureerde kennis de fiscale kansen en risico’s binnen uw werkomgeving te onderkennen en de beoogde maatregelen te treffen. Daarnaast kent u de relevante wet- en regelgeving en kunt u wetswijzigingen vertalen naar uw dagelijkse werkpraktijk. U bent een kundig en professioneel gesprekspartner van de Belastingdienst en bent in staat de organisatie te adviseren op het gebied van fiscaal beleid. U ziet de samenhang van de diverse belastingmiddelen, bent in staat deze vanuit een integrale visie een plaats te geven binnen uw organisatie en als bron te fungeren voor uw collega’s.

PE-punten

De Leergang Rijksbelastingen voor gemeenten en provincies is geaccrediteerd door het Register Belastingadviseurs (RB) en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Aan deelnemers wordt een vrijstelling verleend voor hun PE (permanente educatie) punten gedurende de opleiding.

EFK Academy opleidingen positief geaccrediteerd! Lees hier het rapport 

De start van deze opleiding is 22 november 2018. Op aanvraag sturen wij u de uitgebreide studiebrochure toe.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdeling Trainingen, T 0725350525, training@efkbelastingadviseurs.nl.

 

Inschrijven/informatie aanvragen

Initialen  |  Tussenvoegsel  |  Achternaam
Postcode  |  Plaats
Zijn alle velden ingevuld?
Verstuur
Twitter LinkedIn Facebook Print page Send 2 friend

Heeft u een vraag

Mail of neem contact op via telefoonnummer 072-5350525
Klik hier